MAROC – 15 DINTRE CELE MAI VIZITATE DESTINAȚII DE VACANȚĂ

1. MARRAKECH

destinație turistică de top Maroc

Aflat la poalele munților Atlas, Marrakech este un oraș plin de viață, cu o medină interesantă. Începând cu piața Djemma El-Fna și până la Palatul El Badi sunt multe locuri de vizitat. Alături de Agadir, Marrakesch este considerat a fi cel mai sigur oraș din Maroc. În acest oraș și-a cumpărat casa și a trăit designerului de modă Yves Saint Laurent (acum e muzeu).

Cum ajungi : cu avionul (aeroportul Menara) sau cu trenul dinspre Casablanca și Rabat. 
De ce să vizitezi : e un amestec de cultură, gastronomie și arhitectură
Atracții turistice : Moschea Koutoubia, Djemma El-Fna, La Bahia, Saadian Tombs, Le jardin secret

2. RABAT

Turnul Hassan Rabat

Situat pe coasta Atlanticului, orașul în care francezii au mutat capitala, este unul în plină dezvoltare. O vizită în Maroc, după părerea mea, este una incompletă dacă nu ai vizitat și Rabatul. Acolo este locul în care se nasc, locuiesc și ulterior sunt înmormântați regii Marocului și tot acolo, Medina este una care te încântă prin diversitatea ei. …asta, dacă suporți într-o oarecare măsură și mizerie autohtonă. Însă acest lucru este valabil pentru orice medină din lume !

Cum ajungi : avionul (Salé Airport), cu trenul (Gara Rabat Ville) 
De ce să vizitezi : pentru plajă, palate, artă stradală, muzee
Atracții turistice : Bulevardul Mohammed V (plimbările de seară și locul unde artiștii stradali își țin spectacolele), Mausoleul Mohammed V (mormintele regilor Marocului), Palatul Regal, Turnul Hassan II, Chellah, Medina, etc.

3. CASABLANCA

Moscheea Hassan II Casablanca

Cel mai mare oraș al Marocului (peste 4 milioane de locuitori) și totodată motorul economiei naționale, Casablanca își datorează celebritate și datorită filmului cu același nume, ce a câștigat mai multe premii Oscar. Dacă ai ajuns în acest oraș, pe lângă vizitarea Moscheii Hasan II, este musai să bei o cafea în restaurantul Rick”s Caffe, care a fost conceput exact după decorurile din celebru film… Însă, fără a avea făcută o rezervare din timp, acest lucru este aproape imposibil ! Locuri celebre în care am savurat o cafea…sau un ceai !

 Cum ajungi : cu avionul -Mohammed V Airport, cu trenul
De ce să vizitezi : cultură, viață de noapte, plajă, meciuri de fotbal (Wydad Casablanca e multiplă câștigătoare a Champions League în Africa).
Atracții turistice : Moscheea Hassan II, Restaurantul Rick”s Caffe, Medina, Corniche, Mall-ul Casablanca (cel mai mare din Africa), etc.

4. FES


Fes a fost timp de 1.000 de ani capitala Marocului, și doar neputința francezilor de a-l apăra de atacurile berbere a făcut ca Rabat să devină noua capitală. Medina din oraș este cea mai veche și cea mai mare din lume, este locul unde funcționează fără întrerupere cea mai veche universitate din lume ! Vechea Medină, cu labirintul ei de străzi înguste, cu tăbăcăriile a căror fotografii țin primele pagini a multor reviste prestigioase, este inima Marocului !

Cum ajungi : cu avionul – Aeroportul Fes-Saïss; cu trenul Gara Fes- Ville 
De ce să vizitezi : istorie, cultură, cumpărături
 Atracții turistice : Poarta Albastră, Moscheea Qaraouiyie, Tăbăcăriile, Palatul Regal, Muzeul Batha, Muzeul Nejjarine,etc.

5. ESSAOUIRA

Orașul vechi port Essaouira Maroc

Essaouira este locul în care a fost filmat sezonul trei al cunoscutului serial Game of Thrones ! Dacă acest lucru nu este suficient pentru a fi vizitat, atunci se poate adăuga faptul că aici și-au petrecut vacanțele celebrități precum Bob Marley, Jimi Hendrix, etc. …așa că nu poți ști niciodată peste cine poți întâlni pe plajă ! Tot aici are loc Festivalul Gnaoua, unul dintre cele mai mari festivaluri de pe plajă din lume !

Cum ajungi : cu avionul-Aeroportul Mogador sau cu autobuzul.
De ce să vizitezi : plajă, festival, fan al serialului Game of Thrones
Atracții turistice : Citadela Essaouira, Medina, Festivalul de muzică Gnaoua, sporturi maritime

6. DEȘERTUL SAHARA

călărie în desertul Maroc

Cele mai importante două zone ale deșertului Sahara în Maroc sunt Zagora și Merzouga. Călătoria de la Marrakech la Zagora durează 7 ore (360 km), iar până la Merzouga durează 10 ore (550km). Deșertul Merzouga este cea mai impresionantă parte a deșertului marocan, loc unde dunele din Erg Chebbi, la sud de Merzouga ating 150 de metri înălțime !

Cum ajungi : deoarece este necesar un vehicul 4X4 și posibilitatea de a vă rătăci în deșert este mare, este indicat să cumpărați o excursie din Marrakech sau Ouarzazate (populară e cea de la Marrakech la Merzouga) 
De ce să vizitezi : o vizită în deșertul Sahara
 Atracții turistice : desertul Merzouga, deșertul Zagora,

7. MUNȚII ATLAS

Cel mai înalt lanț de munți din Maroc

Munții Atlas sunt cei mai înalți din nordul Africii, așa că e este un paradis pentru turiștii îndrăgostiți de drumeții montane. Aceste călătorii sunt indicate doar în sezonul primăvară-toamnă. Și aici este indicat a fi achiziționată o excursie fie din Marrakech, fie dintr-o altă locație.

Cum ajungi : excursii organizate
De ce să vizitezi : panoramă munți, floră și faună montană
 Atracții turistice : Jebel Toubkal (4165m), Tizi n”Pass, Vale Oukaimeden, lacul Takerkoust

8. OUARZAZATE

Taourirt Kasbah din Oaurzazate

 Supranumit și Poarta deșertului, Ouarzazate este orașul ales ca și ,,centru de comandă” atunci când regizorii de la Hollywood aleg să filmeze în deșertul marocan. Ouarzazate este o destinație turistică mai ales în timpul sărbătorilor, precum și un punct de plecare pentru excursii în Valea Draa, deșert, Ait Ben Haddou (un sat fortificat).

Cum ajungi : cu avionul – Ouarzazate International Airport, autobuzul (zilnic dinspre Agadir)

De ce să vizitezi : acolo s-au filmat scene din Mumia, Games of Thrones, Gladiatorul, Lawrence al Arabiei, Cleopatra, Regatul Cerurilor, etc.
 Atracții turistice : Muzeul Cinematografiei, Atlas Film Studios, Ait Ben Haddou, etc.

9. MEKNES

Locuri de vizitat în Meknes, Maroc

Meknes este unul dintre locurile cele mai căutate de turiști în ceea ce privește istoria. În interiorul zidurilor ce adăposteau cândva și capitala țării, se află o medina ce datează tocmai din secolul IX. În acest oraș se fală și un palat al dinastiei regale ce conduce în prezent Marocul și în care această se adăpostește atunci când se află în zonă.

Cum ajungi : cu trenul sau autobuzul dinspre Rabat sau Fes.
De ce să vizitezi : pasionații de istorie și de cultură.
 Atracții turistice : Mausoleul Moulay Ismail, Bab Mansour, Muzeul Dar Jamai, ruinele romane din Volubilis, excursie în Moulay Idriss, etc.

10. ASILAH

Plaja Paradisului Asilah

Mii de turiști vin în lunile iulie și august pentru a participa la Festivalul Cultural Moussem of Asilah. Atunci au ocazia să vadă la lucru artiști internaționali ce pictează pe pereții caselor din medina. Tot atunci, scriitori, pictori, muzicieni și dansatori participă la numeroase ateliere, concerte și expoziții.

Cum ajungi : cu trenul(dinspre Rabat, Tanger) sau autobuz 
De ce să vizitezi : activități culturale, plajă.
Atracții turistice : Festivalul Cultural Moussem of Asilah, Paradise Beach, Galeria Aplanos, etc.

11. CHEFCHAOUEN

oras albastru Maroc

Șafșauan, cum este adesea numit de marocani, este o destinație turistică populară datorită apropierii de Tanger și de enclava spaniolă Ceuta. Există circa 200 de hoteluri care se bucură de mii de turiști europeni pe timpul verii. Orașul se distinge prin clădirile sale ai căror pereți sunt colorați în albastru. Amplasat în mijlocul Munților Riff, Orașul Albastru este la situat în apropierea unor cascade remarcabile.

Cum ajungi : cu autobuzul din Rabat, Tanger sau Fes
De ce să vizitezi : natură (cascade, peșteri)
Atracții turistice : piața Outa el Hammam, cascadele Ras El Maa, cascadele Cherafat, peștera Toughoubite;

12. TINGHIR

Tinghir în Maroc

Tinghir este ascuns între Munții Atlas și Deșertul Sahara, care se află în află în centrul Văii Todra. Spre deosebire de alte locuri din această țară, Tinghir, este un oraș vechi francez, care s-a transformat într-un oraș cu grădini de flori splendide, cu străzi înguste rustice. o excursie până la ruinele Palatului Glaoui sec. XVIII.

Cum ajungi : cu un taxi (mașină închiriată ) din Cheile Dades sau Merzouga.
 De ce să vizitezi : grădini înflorite și drumeții
 Atracții turistice : Cheile Todgha, Excursie la Palatul Glaoui, Piața de Artizanat

13. AGADIR

Plaja Agadir din Maroc

După ce o mare parte din ea a fost distrusă în timpul cutremurului din 1960, Agadir a reușit să se ridice din cenușă. Acum este o stațiune înfloritoare de pe litoral, cu o atmosferă relaxată. Agadir e singurul loc din Maroc în care, în seara de revelion, cercul este brăzdat de artificii.

 Cum ajungi : cu trenul până la Marrakech și apoi cu taxiul până la Agadir.
De ce să vizitezi : plajă, sporturi nautice, vizite în natură
Atracții turistice: Valea Păsărilor, plaja , Parcul Național Souss-Massa, Muzeul Agadir

14. TANGER

Tanger Maroc

Tanger era o destinația de vacanță preferată de scriitorii europeni. Acolo a venit inspirația ce a dus la crearea unor lucrări celebre. În prezent, Tangerul are una aspect europenizat, fiind totodată și locul din Africa în care compania Renault fabrică Loganul.

 Cum ajungi : cu avionul – Aeroportul Tangier Ibn Battouta, sau cu ferry din Tarifa, Spania. 
De ce să vizitezi : istorie, viață boemă
 Atracții turistice : peșterile lui Hercule, străzi cu cafenele boeme.

15. AIT BEN HADDOU

De la Ben Haddou

Ksar Aït Ben Haddou este un sat vechi care găzduiește o serie de case care au fost construite pe un deal. Cea mai mare parte a satului a fost abandonată în zilele noastre și a fost lăsată spre explorare în scop turistic sau artistic. În acel loc au fost turnate mai multe scene din filmul Gladiatorul. Este indicată o excursie cu ghid, pentru că acesta poate facilita și vizitarea unor locuințe.

 Cum ajungi : cu taxi sau autobuzul din Ouarzazate
 De ce să vizitezi : pentru autenticitate berberă

Atracții turistice : arhitectură berberă.

Lasă un comentariu