Cele mai bune 10 companii aeriene în anul 2022

Skytrax, cea mai prestigioasă agenție de profil, a acordat premiile pentru cele mai bune companii aeriene care au operat în anul 2022. La fel ca și în ultimii 5 ani (doar în 2020 nu s-a acordat), locul 1 a fost ocupat tot de QATAR AIRWAYS !

Pe locul 2 a rămas Singapore Airlines, aceeași companie la fel ca și în ultimii doi ani. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Emirates care, a trecut înaintea companiei japoneze ANA All Nippon Airways.

În primele 10 locuri au reușit să urce două companii din Europa : Swiss Air Lines, Turkish Airlines și Air France ! Celelalte 7 locuri au fost ocupate de companii aeriene din Asia (șase) și din Australia. Companiile de profil din SUA, America de Sud și Africa sunt inexistente în primele 10 locuri. De remarcat e și faptul că niciuna dintre companiile românești nu și-au găsit loc nici măcar în primele 100 de companie aeriene ale anului trecut…

10.Swiss International Air Lines

echipajul liniilor aeriene internaționale elvețiane

SWISS INTERNATIONAL AIR LINES (SWISS) este cel mai mare transportator aerian din Elveția. Cu una dintre cele mai avansate și mai eficiente flote de avioane din Europa, SWISS este o companie aeriană care oferă zboruri directe din Zurich și Geneva. SWISS face parte din Grupull Lufthansa.

9. Korean Air

echipajul aerian coreean

Korean Air este o companie aeriană internațională de top cu sediul în Seul, cu hub-ul principal pe Aeroportul Incheon. Korean Air deservește 125 de destinații din 44 de țări, cu o flotă de 169 de aeronave.

8. Air France

echipa Air France

Air France operează 1.500 de zboruri zilnice în Franța, Europa și în întreaga lume. Din 2004, Air France și KLM au format unul dintre cele mai importante grupuri europene în sectorul transportului aerian. Din huburile lor de la Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol, Air France-KLM Group oferă clienților săi acces la o rețea care acoperă 312 destinații în 116 țări.

7. TURKISH AIRLINES

Înființată în 1933, cu o flotă modestă de 5 avioane, Turkish Airlines este o companie aeriană care zboară către peste 300 de destinații din lume, având o flotă de peste 300 de aeronave. Turkish Airlines folosește declarația „Zburăm în mai multe țări decât orice altă companie aeriană din lume”.

echipajul companiilor aeriene turce

6. Japan Airlines

Japan Airlines a fost fondată în 1951 și are o flotă modernă de peste 230 de aeronave. Este unul dintre cei mai importanți transportatori din lume, având patru hub-uri majore în Tokyo, Osaka, Nagoya și Okinawa, Compania deservește 95 de destinații și oferă oaspeților cele mai înalte niveluri de siguranță și de calitate a zborului.

5.Qantas Airways

echipajul qantas airways

Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited (QANTAS) este considerată a fi una dintre cele mai importante companii aeriene pe lungă distanță și una dintre cele mai puternice mărci din Australia. Principala activitate a Grupului Qantas este transportul clienților folosind două mărci complementare – Qantas și Jetstar, ce operează operează servicii regionale, interne și internaționale.

4.ANA All Nippon Airways

ana all nippon airways echipaj

ANA a fost fondată în 1952 cu două elicoptere și a devenit cea mai mare companie aeriană din Japonia, precum și una dintre cele mai importante din Asia, operând 82 de rute internaționale și 118 de rute interne. ANA oferă un model unic care permite pasagerilor să călătorească la Tokyo și să se conecteze prin cele două aeroporturi din metropolitană Tokyo, Narita și Haneda, către diferite destinații.

3. EMIRATES

echipajul emiratelor

Emirates are o flotă ce cuprinde 262 de aeronave și care deservește 152 de destinații. Compania din Dubai, este prima companie aeriană internațională care și-a revenit în urma pandemiei de COVID-19, transportând 15,8 milioane de pasageri doar în 2020.

2.Singapore Airlines

Singapore Airlines își datorează succesul datorită fidelității față de clienții săi care se pot bucura de meniuri create de bucătari de renume internațional. Împreună cu brațul său de transport cu buget redus, Scoot, Singapore Airlines operează o flotă de peste 180 de aeronave, cu o rețea combinată de pasageri care se întinde pe peste 110 de destinații.

1. Qatar Airways

membru al echipajului qatar airways

Qatar Airways este compania aeriană națională a statului Qatar. Cu sediul în Doha, produsul de bord al companiei aeriene de vârf se concentrează pe: confort, bucătărie rafinată, cel mai recent divertisment audio și video în zbor, servicii premiate și o flotă modernă de avioane cu o vârstă medie de aproximativ 5 ani. Qatar Airways deservește peste 150 de destinații din întreaga lume, cu o flotă de peste 200 de aeronave.

Lasă un comentariu